Wednesday, November 26, 2014

Break Sementara itu wujud ka??

Alhamdulilah, Allah memberi kesempatan untuk aku melihat keindahan alam buana ni bersama menghirup udara yang masih segar lagi untuk hari ini. ehh lupe kasi salam, Assalamualaikum... 

Entry kali ni aku nak bercerita tentang Break keta.. eh bukan la break sementara.. Ape tu, let me start.. perkenalan aku dengan someone ni.. rase nye lepas raya hari tu, bla bla bla bla tetibe aku propose beliau jadi seseorang yang special dalam hidup aku. sangat indah kehidupan ini. hahaha... beliau terima dan kami pon jd pasangan kekasih. beliau sgt workerholic. oleh kerna jarak kami jauh, die kat kl aku kat pahang, so hanya telepon je la selalu jadi bahan penghubung kami. hihihi. kesian aku tengok beliau kerna dapat boss yang agk suka mengarah so kena stay kt opis smpai satu masa untuk aku tak relevent. malam sebelum tido kami call each other then time tu la aku selalu dengan masalah. Sweet la plak kan hahah sila tulis novel tentang kami. tiap pagi kena selfie dlu... hahaha... tiap2 malam die mengadu mslh kt opis. kadang2 kesian nye beliau, weekend pon kena ade kat opis. 

tugas aku hanya bole sabarkan dier dan mendengar cter dier. tp orang kate, tak smue benda itu indah, pasti ade ujian yang mendatang. Rupenye aku gak bisa memahami pasangan ku. hahah sinetron sekejap.. Kenape dan sebab break, biar itu jadi rahsie kami dan akhirnye 16 october 2014, kami memilih untuk break tp bukan break betul hanya sementara. Eh bukan kami tp dier berkata, kita tak clash tp hanya break sementara. Aku dok pikiaq, pa dia la break sementara tu.. ho ho ho

Selepas membuat sedikit bacaan, cewahh tau la budak phd, dok wat research ckit tentang break sementara. Rupanye terdapat macam2 manfaat. antara klo kita break sementara ini dapat memberi ruang untuk aku dan dia. dalam masa ini aku dapat wat aktiviti peribadi atau hal2 yang aku tak dapat buat mase bersama contoh nye hobi aku melancong, so time ni la bole melancong hahah tp aku fikir balik, kami memang dah jauh, wakpe nak ruang tapi satu sebab pernah dier kata untuk stabil kan diri sendiri dan kerjaya. 

Manfaat kedua, dapat memikirkan solusi untuk masa perhubungan ini. Dari pengalaman aku, aku baru sedar bertapa penting beliau di sisi aku. Aku pnh kata dekat die, "Awk, klo satu hari awak pegi, senyuman saya akan hilang dari bibir ini" dan situ ade benarnye ayat aku. sebab dier selalu ceriakan pagi ku dengan jenaka nye tapi now dah ok la. sbb aku dah tau apa salah aku tapi malas nak pikiaq solusi nye. hahaha. ikut flow je la kot.. haha bole tak macam tu hihihih.....

Manfaat ke tiga, ko dapat manje kan diri, contoh nye nak kuar dengan kawan2 tanpa ade orang msg "haaa ni nak balik kol brp?"... "senyap je, kuar dengan sape".. hahahaha tu ayat yang aku selalu terima dulu. so kita bole kuar dengan kawan mane2 nak lepak mapley ke... ehhh name lain mamak, atau nak kuar karok dengan kawan2 pon bole tp jangan sampai ada cinta kat orang tu. klo tak nanti bukan break sementara la. dah name break tros. dari sini korang bole tenangkan fikiran dan tubuh dari memikirkan menjaga perasaan dia. Plz, jangan menipu dalam perhubungan. 

Manfaat ke empat, yang ini aku paling suka, sebabb bole spend time wif family. excume me, aku memang parents pet, so macam ner pon aku akan dulukan dorng. So, gurl kat luar sane tu klo rase nak berpacaran dengan aku, make sure korang bole terima semua benda ni yer sayang. takde kekasih, so pegi la kat kekasih pertama dan akhir korang, parents.... plz plz plz hormati mereka sementara masih ada.  

manfaat ke lima, dapat fokus pada kerjaya kita. yela tak payah nak fikir lps ni nak makan kat mana, nak reply message dier. semua tu dapat menghilankan fokus, so klo da break sementara ni tolong ye naikkan btoi2 semnagat keja tu. Banyak lagi manfaat nye dan hanya itu yang dapat aku taipkan klo tak memang berjela2 la jawapan nye hihih... cukup ringkas perhubungan kali ini. Aku cube untuk keep in touch tp dier macam tak berapa suka. So let it gooooo.... let it gooooooo... aku doakan ko bahagia dengan sape pon yang akan menjadi pilihan. Mungkin kekurangan ade dalam diri aku, tp ko pon ade kekurangan. hahahaha Saya doakan terbaik untuk awak, Aku rasa macam dah break btoi je ni.. Start scanning orang len hahahaha. Tak payah sedey sbb bila kita jaga perhubungan dengan  Allah dan Rasul plus parents, perhubungan dengan manusia insyaAllah ok.. hihih... bye bye and take k l m n o p q r s t v w x y z... eh i missing u la sayang... auf wiederzen....

2 comments:

Jaja Ginna said...

I love your blog lah...because this is the only place where u open your heart...lol...
temporary break? I don't believe in that lahhhh...benefit apa..its work if you're married..couple xkot...I have to say I disagree la..kira mcm ayat berlapik utk..kita clash je la..heheheh..

EmeL Titus said...

thank to jaja ginna.. hihih aku sgt jujur dalam penulisan ku.. cume skrg agak bizi nak update hihih