Sunday, October 19, 2008

BeSt eMpLoyee Of SepTemBer

aku bangun pagi semalam. penat nyer maklom laa lepas balik keja jer gi yam-cha dlu... pastow dekat kol 3 baru smpai umah. slamat ayah n ibu dah membebel. tp diorang sporting klo malam sabtu. aku mesti kuar makan nyer adoii banyak nyer message dalam hanset pepagi nie..

" 4 message received"

aku pon buka la.. satu message dr h0ney..ehm ehm nie memang msg wajib tiap² pagi hehe , dari member aku kamil ajk gi open house, dr hotlink satu then dari nazmi gsc? hai pelik nyer nape tetibe msg aku pepagi..biase nyer nak kasi overtime jer dier msg aku..hiks.. aku pon bukak laa msg tow

"Bulan september. kau best employee"

aku tercengang... mcm tak caye jer ape yang aku bace nie. aku pon ape lagi...menjerit laa...tapi aku tahan dulu coz belum kompem lagi kan.. aku bangon tido tros tersenyum lebar bukan sebab msg dari my H0ney atau dr openhouse...syukur alhamdulilah. punya la aku sonok hari nie sampaikan kat open house pon tak lalu makan. nak gi keja cepat je klo bole..

dah sampai kat tempat keja...aku pon wat muke toyer je la. mcm selalu wat tak tau pape. tetibe vinod tros tegur aku...

"wah best employee dah datang.."

aku saje la wat terkejut kan wat macam tak tau ape. aku punch kad. pastow tros bukak kaunter..tengah dok wat keja..tekun aku wat keja nie..tetibe kak mathu datang.

" attent all staff... sahimel...you are best employee month of september...tepuk tangan ckit semue..."

"wahh bia btoi nie mcm tak caye jer.." aku cakap

lepas kak mathu pass kan wit rm100...aku menerima dengan hatie dan tenang...sah² skrg nie aku best employee..sonok nye dapat title nie... dah 5 bulan aku keja baru dapat title nie..punya la aku bersungguh nak dapat benda nie.. aku fikir la sepanjang bulan sept nie ape yang aku wat.. maybe ini rezeki yang aku dapat tok raye.. memang raye taun nie paling best and banyak memori yang manis,gembira,sedey datang dalam idop aku.. trime kasih Allah..

Thank my parents...membesarkan aku tok jadi seorang yang berdikari.. My gSc fren yang slalu menberi kekecohan dan kemesraan dalam Box office dan My sweet honey..wlpon hubungan kita baru tp mel arap dier paham ek tentang kegilaan bler mel berkerja..thank saayang

sayang kamu smue!!

titus_1704

2 comments:

caNNyGurl said...

perghhh


best employee seyhhh


gempak ahh


tahniah!

EmeL Titus said...

thank aj

aku pon mcm tak caye jer tp terime rezeki tow bkn kita yang tentukan.. tp Allah